Novosti

17.8.2015.

Izvješće o Istarskoj romantičnoj večeri održane proteklog petka

Foto vijesti

Romantika u kršanskom kaštelu po 9. put za redom

Impresivan srednjovjekovni kaštel u Kršanu  proteklog je petka  već po deveti pretvoren u mjesto uživanja u romantičnoj glazbi i  stihovima koje su  vrsni umjetnici podarili zaunteresoj publici u kojoj je, uz brojne domaćine, bilo i stranih gostiju.

Izvedba brojnih romantičnih skladbi  u jazz aranžmanima i odlična komunikacija  izvođača i  publike   stvorila je opuštenu atmosferu,  a moderator i jedan od sudionika, maestro Bruno Krajcar, skladbom „Roža“ otvorio je  9. istarsku romantičnu večer čiji je i začetnik. Na kamenoj pozornici ubrzo mu se priružio prvi gost, moskovski saksofonist Oleg Kireyev, inače i skladatelj koji svira etno-jazz. Bilo je to i prvo gostovanje jednog stranog glazbenika na kršanskoj manifestaciji. Svu raskoš glazbenog talenta pokazala je Astrid Kuljanić čija je ljetna adresa na Cresu, a  nedavno je  magistrirala jazz glazbu u New Yorku. Mlada pulska glazbenica Lara Demarin izvela je nekoliko obrada i autorskih pjesama na gitari, a pulska profesorica  glazbe, Snježana Demarin pridonijela je uspješnom koncertu izvedbom poznatih evergreena.

Finale romantične večeri označila je zajednička izvedba  skladbe Vjeruj u ljubav , a  Bruno Krajcar našalio se  nazvavši  glazbenike budućim Kršan Big Bandom.

Napomenimo da je tijekom programa svoje stihove inspirirane ljubavlju čitala rabačka pjesnikinja Zlata Jurcan Vukelić,  a kršanska samouka slikarica Irena Pfeffer izložila je svoje crteže na svili.

Koncertu je prethodilo misno slavlje uoči blagdana Velike Gospe.

Organizatori uspješne  manifestacije bili su i ovoga puta Općina Kršan i Turistička zajednica, a kršanski  kaštel, u čiju  obnovu  Općina ulaže znatna materijalna sredstva, zasigurno će, po obnovi doprinijeti i  razvoju i u ovom segmentu

Kalendar događanja