Novosti

21.3.2023.

Općini Kršan odobreno 40.000 eura za projekt izgradnje pristupa moru osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti na plaži u Plomin Luci

Foto vijesti

 

Jučer je u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, načelnik Općine Kršan Roman Carić s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje pristupa moru osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti na na k.č. 2905/448 u k.o. Plomin “, temeljem koje je Općini Kršan dodijeljeno 40.000 eura.

Općina Kršan prijavila se na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te zatražila sufinanciranje predmetnog projekta. Ukupna vrijednost projekta je 94.428,75 eura. Radovi na izgradnji pristupa izvršiti će se do kraja ove godine.

Svrha projekta je osiguravanje ulaza u more pristupačnom rampom, u skladu s Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a kako bi se podigla kvaliteta života osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti kao i njihovih obitelji.

Projekt ima za cilj izgradnju rampe koja zadovoljava standarde i zahtjeve pristupačnosti, osiguravajući da osobe s poteškoćama u kretanju mogu jednostavno i sigurno pristupiti moru. Projektom se predviđa i izrada novog betonskog platoa uz postojeći put. Na platou se predviđa izrada dva sunčališta površine 1,0x2,0 m.

Kalendar događanja