Novosti

28.12.2022.

Uspješno održan prvi Merry Chersan!

Foto vijesti

 

Stari je grad Kršan ovog adventa zasjao novim sjajom. U sklopu prvog organiziranog adventa u Kršanu, moćne su zidine staroga grada okružile najljepšu božićnu priču koja je oduševila posjetitelje iz svih krajeva Istre i šire okolice, kao i brojne strane goste. Tijekom četiri dana trajanja nove manifestacije naziva „Merry Chersan“, kao zanimljive kombinacije u kojoj je „Christmas“ zamijenjeno sa starim nazivom za Kršan, uživati se je moglo u bogatom glazbenom, animacijskom i gastronomskom programu, a sve to u magičnim kulisama ispunjenim detaljima koji su „tražili fotku više“ kod nasmijanih gostiju.

Da će kršanski advent ponuditi nešto posebno i drugačije, vidljivo je bilo već kod samog ulaza u Stari grad, a svaki je korak ovog malog mjesta odisao posebnim ugođajem – od više punktova s vatrom koja je grijala posjetitelje, lokacija za fotografiranje, atraktivne i zanimljive gastronomske ponude, veličanstvenih jaslica u crkvi svetog Antuna, do bezbroj lampica, crvenih mašnica, imela i ostalih dekoracija koje su upotpunjavale osjećaj topline, veselja i božićne radosti.

Program četvrtka krenuo je podjelom darova Djeda Božićnjaka za djecu te prigodnim glazbenim programom. Duh zajedništva kojeg Božić donosi mogao se vidjeti i kod kićenja bora kuglicama koje su izradili djeca i roditelji iz Dječjeg vrtića „Kockica“, odmah nakon čega je održana i dječja predstava „Priče iz božićne kutije“. Večernji program otvorili su članovi KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“, koji je na Adventu imao i posebno uređen prostor u kojemu se je moglo, između ostaloga, kušati istarsku supu. Domaće glazbene snage pokazale su svoje talente i u nastavku večeri, kada je nastupila mlada glazbenica iz Kožljaka Karla Levak koja je oduševila brojne goste svojom izvedbom, a iza nje uslijedio je i nastup DJ-a Nikola z Kukurini.

Glas o magičnom kršanskom adventu brzo se proširio pa su tako gosti u još većem broju uživali u programu u petak, koji je započeo programom za djecu. Za glazbeni se je ugođaj pobrinula vokalna skupina UMOLE iz Pićna, a nakon njih i sastav Night Express. Cijelo vrijeme, osim odlične glazbe, gosti su mogli doživjeti i posebnu gastronomsku ponudu, uz bogatu ponudu prigodnih pića (gin, kuhano vino…), kreativnih slastica i fritula te maštovitih i nesvakidašnjih adventskih jela s potpisom poznate plominske pizzerie Burra.

Na dan Badnjaka, prije slavlja mise polnoćke, goste je svojim nastupom zabavljao Mateo Pilat, a večernji program nakon svete mise nastavljen je uz Top of the Pops Band. Tog posljednjeg dana kršanske adventske čarolije, kao posebno iznenađenje s neba i magičan završetak ove božićne priče, posjetitelji su nagrađeni pahuljama snijega za još potpuniji doživljaj. Brojni posjetitelji i njihove pozitivne reakcije pokazatelj su da je nova manifestacija Općine Kršan i njezine Turističke zajednice pun pogodak, a Stari grad Kršan mjesto koje se već u prvoj svojoj godini afirmiralo kao najposebnije adventsko odredište u Istri. Ono što daje posebnu notu cijelom događaju jest i činjenica da je sav program rezultat suradnje lokalne zajednice i da su se za bogatu gastronomsku ponudu pobrinule isključivo lokalne ugostiteljske snage. Magični advent „Merry Chersan“ – Advent u Starom gradu Krašanu organiziran je i financiran od strane Općine Kršan i Turističke zajednice Općine Kršan, a financijsku podršku pružili su i Vodovod Labin d.o.o. te poduzeće 1. Maj d.o.o. Labin.

 

Kalendar događanja