Novosti

18.8.2022.

Romantika zavladala Starim gradom Kršanom uz Brunu Krajcara i njegovih gostiju

Foto vijesti

U nedjelju 14. kolovoza u starom gradu Kršanu u organizaciji Turističke zajednice Općine Kršan održana je Istarska romantična večer, trinaesta po redu, pod umjetničkom palicom našeg akademskog glazbenika, skladatelja i idejnog začetnika Brune Krajcara.

Ove godine na pozornici pridružili su mu se pjevač Davor Radolfi, jazz saksofonist Denis Razz,  pjesnikinja Rajka Jurdana Šepić te pjevačica Majda Šušelj Tara, nekadašnja pjevačica grupe Karma. Uoči svetkovine Velike Gospe, Kršan svake godine postane mjesto u kojem se okupljaju zaljubljenici u glazbu i pjesništvo, dolazeći iz raznih krajeva Istre i primorsko-goranske županije, te turisti koji borave na području općine.

Drevni gradić pod noćnim nebom, uz svjetlosne kulise i zvukove klavira pod prstima maestra Krajcara uz neke od najljepših stihova otvara svoja vrata za sve one koji se žele prepustiti čarima romantike. „I molim za tebe, za tvoje osmijehe dok čeznem i strepim, ja stalno mislim samo na tebe i pitam se često, dal' pomisliš nekad na mene....?“ ovim riječima iz skladbe „Molim za tebe“  maestra Krajcara započeo je koncert koji je bio prožet emocijom i srčanom izvedbom. U dva sata nikoga nije ostavio bez riječi, premda su se mnogi uključili i pjevali zajedno s izvođačima, tako da su pozornica i publika postali jedno srce. Ovogodišnja zvijezda večeri bio je vidno raspoložen glazbenik, skladatelj i pjevač Davor Radolfi, poznat kao i najveći romantičar na estradi koji je sve prisutne ostavio bez daha. Radolfi je uz gitaru i klavirsku pratnju Krajcara otpjevao hitove  „ Neka živim kako živim“, „ Ne diraj moju ljubav“, „Ljubav je tvoja kao vino", ali i niz  ostalih popularnih pjesama.

Rječka pjesnikinja Rajka Jurada Šepić čitala je svoje pjesme, kojima promovira čakavštinu kroz pisanu i govornu riječ. Poznati jazz saksofonist iz Rijeke Denis Razz odsvirao je sa Krajcarom njegove autorske skladbe, a Majda Šušelj poznatija kao Tara iz grupe Karma otpjevala je u duetu sa Brunom „Vjeruj mi“.. Na samom kraju koncerta, uz veliki aplauz publike Bruno je pozvao sve izvođače na bis i zajedno sa publikom otpjevali su hitove poznatih hrvatskih pjesama. Malo glazbe, pjesme, smijeha i suza bili su najbolji recept za ovu romantičnu večer. Odlična vina Maura Vozile iz Vozilići pod nazivom Vina Vosilla čija je degustacija bila upriličena dali su završnu osjetilnu notu ovom događanju.

Kalendar događanja