Novosti

24.3.2022.

OPĆINI KRŠAN FLAG ALBA ODOBRIO PROJEKT VRIJEDAN 948.436,15 KUNA

Foto vijesti

Danas su na mjestu bivše ribarnice (Pescheria) u Starom gradu Labinu svečano dodijeljene Odluke o odabiru za projekte u okviru Mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba  u vrijednosti od nešto više od 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Navedene odluke uručili su predsjednik i voditeljica FLAG-a ALBA Robert Mohorović, predsjednik FLAG-a Alba i Mirela Faraguna, voditeljica FLAG-a Alba.

Općini Kršan odobren je projekt izgradnje i opremanje dječjeg tematskog igrališta u Plomin Luci u vrijednosti od 948.436,15 kuna. Projektom se planira izgraditi i opremiti dječje igralište u Plomin Luci, tematizirano ribarskom/maritimnom baštinom. U sklopu projekta educirat će se najmanje 300 djece s područja općine o važnosti očuvanja ribarske baštine i održivog ribarstva, a previđene su i promotivne aktivnosti za posjetitelje i turiste.

Uz projekt Općine Kršan, financirati će se projekti Grada Labina rekonstrukcija dječjeg igrališta kraj bivšeg Domusa na Katurama, Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac za projekt  „Upoznajmo naše more“ vrijedan 147.335,69 kuna, POU Labin za projekt „More sjećanja“ vrijednog 228.560,87 kuna, Turističke zajednice Grada Labina za projekt „Vremeplov Rabac“ vrijedan 264.250,00 kuna te Općine Sv. Nedelja za projekt „Skokom do mora“ vrijedan 164.634,00 kuna.

 Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

Kalendar događanja