Novosti

9.10.2021.

Novi program Općine Kršan za edukaciju, obrazovanje i usavršavanje!

Foto vijesti    

­­Općina Kršan predstavlja novi program za edukaciju, obrazovanje i usavršavanje - KRedu. Program je namijenjen svim žiteljima Općine Kršan, od onih najmanjih do onih najstarijih. Naime, radi se o tome da se u konačnici svi programi stipendiranja kao što su učenički i studentski te oni novi koji će biti vezani uz edukaciju i cjeloživotno obrazovanje spajaju u jednu zajedničku cjelinu „Obrazovanje uz KRedu!

 

Na prvoj izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan usvojen je prijedlog Pravilnika o II. izmjenama i dopunama pravilnika o stipendiranju čime KRedu program i službeno započinje.

 

KRedu program kreće s povećanjem učeničkih i studentskih stipendija, a uvode se i nove stipendije.

 

Učeničke stipendije za sada ostaju na iznosu od 500,00 kn/mj, s time da se po prvi puta uvode stipendije za deficitarna zanimanja u istom iznosu. Studentske stipendije od 850,00 kn, povećavaju se za 150,00 kn, pa će iznositi ukupno 1.000,00 kn/mj.

 

Uz to, uvodi se i model dualnog stipendiranja, što znači da će studenti uz stipendiju koju primaju od Općine Kršan sada moći primati i drugu stipendiju od trgovačkih društva, poduzeća, ali u kojima Republika Hrvatska ili jedinice lokalne/regionalne samouprave nisu većinski vlasnici.

 

Uz KRedu, a i program #GospodarstvoIZapošljavanje postepeno će se uvesti i sufinanciranje programa prekvalifikacija i cjeloživotnog obrazovanja za sve žitelje Općine Kršan. Svatko treba i zaslužuje priliku za obrazovanje te za svoj osobni rast i razvoj.

 

KRedu je tek u početku, predstoje još mnogobrojne nove prilike koje će se kroz naredno vrijeme predstaviti, testirati i naposljetku implementirati, a sve u cilju boljeg životnog standarda i suživota u Općini Kršan.

 

 

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet. - Nelson Mandela

 

Kalendar događanja