Novosti

25.8.2021.

Svjetski dan turizma u Istri 2021. godine

Foto vijesti

 

Upravni odjel za turizam Istarske županije uputio je obavijest o održavanju Svjetskog dana turizma koji se kao i svake godine obilježava 27. rujna Ovogodišnje geslo pod kojim se održava je TOURISM FOR INCLUSIVE GROWTH / TURIZAM ZA UKLJUČIV RAZVOJ.

 Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine organizira obilježavanje tog dana, te poziva sve pravne i fizičke osobe, odnosno ponuditelje turističkih i s turizmom povezanih usluga koji djeluju na području Istarske županije, da se uključe u obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, kako bi našu turističku ponudu zajednički učinili dostupnijom svim građanima i posjetiteljima Istre dana 02 I 03. LISTOPADA 2021. (SUBOTA I NEDJELJA) NA PODRUČJU CIJELE ISTARSKE ŽUPANIJE.

 Među svim pristiglim prijavama odabrati će se oni koje se uklapaju u razvojne prioritete, posebice one koji posluju u skladu s principima održivog i odgovornog razvoja, te koji doprinose podizanju kvalitete i produženju turističke sezone, kreiranju doživljaja, te uključivom i ravnomjernom razvoju turizma Istre.  Prijave se mogu sastojati u pružanju besplatnih usluga ili s popustom do 50%, a vrše se isključivo online, ispunjavanjem obrasca koji je dostupan na sljedećem linku www.istra.hr/hr/sdt2021.

KRAJNJI ROK ZA ONLINE PRIJAVU JE PONEDJELJAK 06. RUJNA 2021.

 S obzirom na ovogodišnju temu Svjetskog dana turizma koja naglašava uključivost, predlažu da se posebice podrže ''manji'', odnosno manje razvikani, sadržaji i mjesta, koji su najosjetljiviji u ovim zahtjevnim vremenima za turizam i gospodarstvo u cjelini.

 

Kalendar događanja