Novosti

24.12.2020.

OBAVIJEST zainteresiranim osobama sa područja Općine Kršan za priključenje na pristupnu mrežu (ultrabrza širokopojasna svjetlovodne infrastruktura – brzi Internet)

Obavještavamo zainteresirane osobe sa područja Općine Kršan da su u tijeku aktivnosti na provedbi RUNE projekta. 

Rural Network Project (RUNE) je projekt kojeg na području Republike Hrvatske provodi RUNE Crow telekomunikacijska infrastruktura d.o.o. a pokrenut je s ciljem osiguranja ultrabrze širokopojasne svjetlovodne infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranska i Istarska županija) i Slovenije. Sa izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave (JLS) u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps. RUNE je prvi i u ovom trenutku jedini međunarodni projekt na nivou Europe kojim se povezuje teritorij više zemalja članica putem ultra-brze širokopojasne infrastrukture.

RUNE gradi pristupnu mrežu na modelu „Fibre To The Home“ – FTTH (svjetlovod do kuće) za sve potencijalne korisnike na području obuhvata projekta.

Projekt RUNE financiran je u cjelosti od strane CEBF fonda te od Općine Kršan ne potražuje nikakva financijska sredstva.

Svi oni koji žele priključak,  u nastavku je obrazac zahtjeva za ukopčavanje kojega se ispunjava  i šalje na adresu elektronske pošte gorana@mot.com.hr

 

Svi pristigli zahtjevi koji su dostavljeni IMAJU OBVEZU sklopiti Ugovor o gradnji i Ugovor sa operaterom usluge koji se nalaze u mreži RUNE najkasnije u roku od 90 dana od dana izrade priključka sukladno Ugovoru o gradnji.

U obzir za proširenje obuhvata uzeti će se sva naselja s potencijalom od deset i više adresa a minimalan broj zahtjeva mora biti najmanje 50% ukupnih adresa.

Cijena izrade kućnog priključka iznosi 750,00 kuna jednokratno (PDV uključen u cijenu),  a koja cijena ujedno predstavlja i ukupnu cijenu priključka koju plaća korisnik!

 

Za priključke koristiti će se postojeća infrastruktura te nisu potrebni nikakvi dodatni radovi na iskopu kanala odnosno postavljanju optičkih kabela i slično.

Gradnja jedne ovako zahtjevne mreže, u tehničkom i financijskom smislu, u konačnici će i stanovnicima ruralnih područja omogućiti korištenje pametnih usluga koje mogu olakšati život ali samo ako ih podržava kvalitetna širokopojasna svjetlovodna infrastruktura. Pozivamo sve stanovnike da iskoriste blagodati širokopojasne infrastrukture i otkrijte čari brzine svjetlosti spajanjem na optički kabel koji će surfanje, preuzimanje, igranje igara, gledanje televizije i slušanje glazbe učiniti brzim, pouzdanim i kvalitetnim!

U slučaju eventualnih pitanja i potrebnih pojašnjenja, slobodno kontaktirajte Goranu Vlastelin na gorana@mot.com.hr ili na mob: 091 7869 407.

Za RUNE projekt:

Saša Ukić, direktor

Kalendar događanja