Novosti

19.6.2019.

Izvješće sa prve konstituirajuće sjednice Vijeća bošnjačke nacionalnalne manjine

Izvješće sa  prve konstituirajuće sjednice Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan održane dana 17. lipnja 2019. godine.

Prema Zakonu  o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina (Narodne novine br.25/19) izbori za članove vijeća nacionalnih manjina   provedeni su 05. svibnja 2019. godine i u Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan je izabrano 10 članova.

Prema odredbama  Zakona  o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina. konstituirajuću sjednicu sazvao je Općinski načelnik Općine Kršan Valdi Runko.

Na sjednici je izabrano Mandatno Povjerenstvo u sastavu:

Enver Belkić – predsjednik, Ermina Šibonjić – članica i Sabina Kenjar – članica.

Mandatno Povjerenstvo utvrdilo je da su stečeni uvjeti da se izabranim kandidatima na provedenim izborima verificira  mandat za članove Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan, kako slijedi:

1. ESAD ČOLIĆ

2. ELVIS ŠAKANOVIĆ

3. SANELA MIKOLJ

4. ZURIJETA ĆULAH

5. SABINA KENJAR

6. ENVER BELKIĆ

7. NERMIN ŠAHDANOVIĆ

8. ERMINA ŠIBONJIĆ

9. JASMIN ČOLIĆ

10. ASMIRA BEĆIREVIĆ

 Na sjednici su tajnim glasovanjem izabrani predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan. Tajno glasovanje provela je Komisija za provođenje tajnog glasovanje za izbor predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan u sastavu: Enver Belkić – predsjednik, Ermina Šibonjić – članica i Sabina Kenjar – članica.

 Za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan izabran je ESAD ČOLIĆ, a za zamjenicu predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan izabrana je SANELA MIKOLJ.

Izborom predsjednika smatra se konstituiranim  Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Kršan.

Kršan, 18. lipnja  2019.             

Općinski načelnik

Valdi Runko                                                     

Izvješće za  WEB stranicu sastavila Pročelnica JUO Općine Kršan

Glorija Fable

Kalendar događanja