Novosti

23.9.2021.

Poziv na edukaciju pod nazivom „Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine“- RIMIR

Općina Kršan organizira edukaciju pod nazivom „Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine“- RIMIR, koja će se održavati 23.10.2021. i 24.10.2021. te od  29. do 31.10.2021. u Plomin Luci u prostorijama HEP-ove sale za sastanke (iznad bivšeg restorana „Riva“), s početkom u 8,00 sati.

Ističemo da je u veljači, na sjednici Upravnog odbora FLAG-a Alba donesena Odluka o odabiru projekata za mjeru 2.2.1. “Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-a Alba“ za projekt RIMIR- Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine, a u lipnju je od strane Ministarstva poljoprivrede – Uprava ribarstva kao Upravljačko tijelo donesena Odluka o dodjeli sredstava za predmetni projekt u okviru mjere III.3. „Provedba strategija Lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi“ za programsko razdoblje 2014.-2020.

Edukacija uključuje i održavanje terenske nastave na odabranim edukacijama.

 Projekt RIMIR (Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine) usmjeren je na očuvanje lokalne ribarske i maritimne baštine, te jačanje sinergije ribarstva i turizma na području općine Kršan. Njegovom provedbom osposobiti će se 20 certificiranih interpretatora ribarske i maritimne baštine, koji će na inovativan način interpretirati lokalnu baštinu. Edukacija i osposobljavanje prvenstveno su namijenjeni: turističkim vodičima, tradicijskim obrtnicima i ribarima, vlasnicima OPG-ova, članovima OCD vezanih uz more i ribolov, ugostiteljima, članovima kulturnih društava, proizvođačima suvenira i dr. Pohađanjem ovih edukacija navedeni dionici će u svojim djelatnostima promicati lokalnu ribarsku i maritimnu baštinu, te stvoriti dodanu vrijednost proizvoda i usluga koje prodaju i/ili promiču.

 Projekt RIMIR namijenjen je svim zainteresiranim građanima s područja općine Kršan koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine, upoznavati lokalne maritimne i ribarske baštine, te usvojiti vještine interpretacije maritimne i ribarske baštine. Ciljnu skupinu predstavljaju polaznici edukacije, a krajnje korisnike posjetitelji, turisti i kupci/potrošači.

 Prima se najviše 20 polaznika i u potpunosti je besplatna za polaznike. Vrijeme održavanja edukacije je od 8h do 20h.

 Uvjeti za prijavu:

 Prijava je omogućena svim građanima sa područja Općine Kršan, bez obzira na spol;

Razmatraju se sve zaprimljene prijave;Obavijest o odabiru polaznika dostavlja se odabranima putem e-pošte.

 Napomena: Procedura obrade Zahtjeva i kriteriji odabira polaznika definirani su u prilogu 1.

 Prijave je moguće izvršiti najkasnije do srijede 29. rujna 2021. do 15,00 sati isključivo putem on-line obrasca: https://forms.office.com/r/zcs1K6P64Q

 Ovaj događaj je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

Kalendar događanja