Novosti

6.8.2019.

RIBARSKA FEŠTA NA PORTI

Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci održat će se ovog petka, 9. kolovoza s početkom u 20 sati.

Uz ponudu domaćih ribljih specijaliteta, neće nedostajati niti druženja i zabave. Grupa Funboxband i DJ Hoky zasigurno će rasplesati sve posjetitelje, a rabačka plesna skupina Il movimento predstavit će  atraktivnu zumbu. Mladi članovi KUD-a Zlatela unijet će u  događanje i dio istarske folklorne tradicije što se već godinama pokazuje kao „pun pogodak“. Kršanski ljiljani predstaviti će plesove nacionalne bošnjačke manjine. U okviru ribarske fešte na Porte LAGUR Alba održati će predstavljanje mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.-2020.

U gastronomskom dijelu fešte, ovog će  se petka prigodnom  ponudom predstaviti lokalni ugostitelji,  a po promotivnim cijenama ponudit će srdele, lignje, tuna, hobotnica, pidoće i, naravno, dobro vino.

Sigurni smo da će i ovogodišnja fešta privući brojne  domaće i strane goste, a zabava potrajati do duboko u noć. Organizatori i domaćini druženja su Sportsko ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je LAGUR Alba.

Događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Kalendar događanja