Novosti

29.7.2019.

Škola plivanja 2019. godine

Foto vijesti

"Idemo na more", i  ovog je srpnja,  25 –oro polaznika osnovnoškolaca s područja Općine Kršan, steklo samopouzdanje u moru. Ukupno troje neplivača u programu od 22. do 29.srpnja, u potpunosti naučili su plivati, a ostali usavršili svoja znanja i vještine snalaženje u vodi, i dobili pregršt informacija koje je dobro znati kad si u vodi.

Program već treću godinu zaredom podupire Općina Kršan, na radost djece i njihovih roditelja. Naime, organizirani boravak djece u dobi osnovnoškolskog obrazovanja na moru, u pratnji stručnih voditeljica, i profesionalnih instruktorica plivanja, Silvija Jakovčić, prof. mag. Nikolina Rački, asistentica u centru Liče Faraguna i  Leona Šumberac  gimnazijalka, i sportašica, odrađuje se profesionalno, savjesno i odgovorno.  Čitava ekipa je tim, što se pokazalo veoma korisnim, ujedno i vrlo zabavnim djeci. Iako se posljednjih dana vrijeme malo promijenilo, ali nikoga nije i zabrinulo, dapače, sve je to imalo i svoje čari.  

„Poglavito roditelji prepoznali su kvalitetu i važnost ovakve vrste programa,  u kojem djeca dvostruko više uživaju, zbog istinske zabave u organiziranom okruženju vršnjaka. A što je s psihološke i odgojno obrazovne strane gledano, neophodno svakom djetetu radi osamostaljivanja i  preuzimanja odgovornosti za svoje ponašanje, kad su bez roditelja u blizini,  kako bi rasli i napredovali, zdravo i veselo“ kaže, Jakovčić.

Sve treba zahvaliti Općini Kršan, koja je prepoznala potrebu i koju pruža  svojoj djeci, dok su u najosjetljivijoj dobi. Kad rastu i poput spužvi upijaju znanja, kopiraju dobra ili loša nečija  iskustva. Ovo je primjer dobre prakse, na kojemu stvaraju vlastito iskustvo. Uče se skladnim odnosima u zajednici, a u svemu im more pruža istinsku zabavu. I k tome sve vrijeme su pod stručnim nadzorom profesionalnih instruktorica plivanja - voditeljica.  

Ova treća godina za redom, samo je potvrdila uspješnost prethodnih dviju i još više pojačala razlog zašto se od strane Općine, financira cijeli program. Od stručnog vođenja, organiziranog prijevoza, marendi, osvježavajućeg pića, slastica, igri, i po malo postaje tradicija ljetnog  programa plivanja djece s područja Kršana, u Rapcu.

„Prava je šteta što tako nešto nije postojalo i puno ranije, kad smo mi, sadašnje instruktorice bile u dobi naših polaznika (ne)plivača, gotovo sa žaljenjem izjavila je Jakovčić. I dodala da bi bilo jako dobro kad bi cijeli program duže trajao.

Oduševljenje postignutim rezultatima nije skrivao ni Voditelj službe pravnih poslova u Općini Kršan Roman Carić, koji je u ime Općine Kršan polaznicima škole podijelio prigodne Diplome. ''Izrazito mi je drago da je ova i ovakva tradicija zaživjela i u Općini Kršan, da ima interesa, i da se Općina Kršan još jednom pokazala i iskazala kao sredina koja skrbi o dobrobiti i boljitku svojih najmlađih. Ovim putem upućujem posebne zahvale voditeljicama Silviji, Nikolini i Leoni kojima su najmlađi bili povjereni na čuvanje, Marketu Pristav Kršan na odličnim marendama te prijevozniku Pino Viaggi Kršan na besprijekorno odrađenom prijevozu'', rekao je Carić.

Kalendar događanja