Novosti

23.11.2018.

Svečano predstavljen projekt Općine Kršan

Foto vijesti

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, svečanošću je  u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) zaključila ovogodišnji, dvanaesti donacijski ciklus u kojem je za izvrsne projekte i stipendiste iz dva programa – Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota, dodijelila više od tri milijuna kuna.

Pozdravljajući dobitnike donacija, predsjednik uprave Adris grupe mr. sc. Ante Vlahović istaknuo je kako i sam dolazak u Preporodnu dvoranu ohrabruje naš odnos prema zajednici i osnažuje naša vrijednosna utemeljenja te dodao kako: „Adris ustraje na izvrsnosti, ugradnji novih znanja u svoj poslovni sustav kako bismo bili konkurentniji, a naši poslovi rastući i dugoročno održivi. Otvoreni smo prema budućnosti i mladim naraštajima naših ljudi“. Takve vrijednosti tvrtka je prenijela i na zakladu Adris. Vlahović je svoje obraćanje završio riječima kako je „graditi hrvatsko društvo na načelima izvrsnosti i ljudskoga poštenja danas potrebnije više nego ikad“.

„Kada se osvrnemo na projekte koje je Zaklada poduprla i kada čitamo biografije izvrsnih učenika i studenata koje je stipendirala, osjećamo veliko zadovoljstvo da postoje pojedinci koji su odabrali teži put i imaju snagu volje mijenjati sebe i svijet nabolje. Ponosni smo što imamo priliku biti dio njihovog putovanja i pomoći im da rastu, stvaraju i čine promjenu“, rekao je Korado Korlević, predsjednik Zakladne uprave.

Zaklada je i u ovom ciklusu podržala projekte vezane uz jačanje i razvoj hrvatske znanosti, korištenje novih tehnologija i promicanja interdisciplinarnih istraživanja kao i projekata s ciljem unapređenja zdravlja i prevencije bolesti. Na svečanosti je predstavljeno šest odabranih projekata iz ovog donacijskog ciklusa. Među njima je i projekt Općine Kršan Revitalizacija i obnova Starog grada Kožljaka.

Godina 2018. proglašena je Europskom godinom kulturne baštine, pa je i Zaklada Adris u ovom natječajnom ciklusu posebnu pozornost posvetila projektima iz područja Baštine, s ciljem, primjerice, očuvanja i promocije hrvatskoga jezika kao temelja hrvatskog identiteta, zaštite važnih povijesnih lokaliteta, vrijednih zbirki i ostavština. Nastavlja se i potpora projektima obnove i revitalizacije starogradskih jezgri. Ove godine će tako Općina Kršan donacijom Zaklade obnoviti i revitalizirati Stari grad Kožljak, kao potencijalnu turističku atrakciju.

Izvor: Tekst i fotografije www.adris.hr

Kalendar događanja