Novosti

13.8.2018.

Izvješće sa ribarske fešte u Plomun Luci

Foto vijesti

Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci proteklog je  petka bilo ugodno mjesto druženja za nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ove godine zaposjeli svaki  kutak ovog ribarskog mjesta.

Kušanje jela spravljenih od friško ulovljene ribe, susret s prijateljima ili samo uživanje u glazbi bili su dovoljni razlozi da brojno domaće stanovništvo, ali i mnogobrojni turisti pohrle na  pitoresknu rivu na rubu Plominskog zaljeva.

Potražnja za jelima od lignji, srdela, školjki, tune,hobotnice ... a sve uz dobro vino trajala je do dugo u noć. Vrijedni ugostitelji predstavili su se u najboljem svijetlu.

Kada se uz sve to spoje i  vrući ljetni glazbeni ritmovi – kući se odlazilo i u ranim jutanjim satima. Grupa Anelidi rasplesali su i „zapalili“ rivu! Redali su najpoznatije hitove, a zaključak gostiju  je da je bila to fešta za pamćenje jer su plesali i stari i mladi.

Na manifestaciji su se predstavili i domaćini – KUD Zlatela s istarskom folklornom tradicijom koju su dijelom predstavili najmlađi plesači, a zatim i KUD Kršanski ljiljani  spletom bošnjačkih pjesama i plesova.

Nastup na rivi isu propustili ni članovi labinskog Il Movimenta čiji je program Zumba on Open Air oduševio sve prisutne. U okviru ribarske fešte na porte LAGUR Alba održano je predstavljanje mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.-2020.

Ovogodišnju feštu organizirali su Sportsko-ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu- FLAG.

Općina Kršan uključena je kao pokrovitelji, a događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 Video:    

 https://youtu.be/zoetIdV86HU

 

Kalendar događanja