Novosti

1.8.2018.

Izvješće o Danima Općine Kršan 2018.g.

Foto vijesti

Obilježavanje Dana Općine Kršan započelo je u petak, 20. srpnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća u stanciji Stare staze gdje je predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Vidak pozdravio sve uzvanike i goste, među kojima je bio saborski zastupnik Tulio Demetlika, čelnici istarskih gradova i općina, predstavnici javnih službi, škola i vrtića, HEP-a, članovi kršanskog Općinskog vijeća te predstavnici medija. Načelnik Valdi Runko je nabrojao sve aktivnosti i postignuća protekle godine, dok je zamjenik načelnika Roman Carić predstavio projekte za koje su već dodijeljena sredstva iz EU fondova kao i one projekte za koje je izvršena prijava na natječaj EU fondova. Projekt “Čuvar Istarskog razvoda“ predstavio je voditelj arhitekt Marko Franković, a o projektu „Eko muzej Vlaški puti“ prisutnima se obratila Viviana Brkarić.

Načelnik Općine, Valdi Runko istaknuo je kako je otvorenje Dječjeg vrtića najvažniji događaj kojim su se zbrinuli svi naši mališani sa Općine Kršan. Pred kraj 2017. završeni su radovi na Kuli Kršan, u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, vodovodu Labin predala se investicija od 2,5 milijuna kuna, sa uporabnom dozvolom, vodovod naselja Načinovići – Jurasi.

U toku je ishodovanje lokacijske dozvole za Športsku dvoranu Potpićan, za  Dom umirovljenika ishodovana je lokacijska dozvola, a do kraja godine bit će ugovoren glavni projekt. Poslije višegodišnjeg rada pojedinaca iz uprave, Općinskog vijeća, konačno je došlo do darovanja nekretnine vrijedne 13,4 milijuna kuna, našoj lokalnoj zajednici. Predstavljen je kratki film, financiran od TZ Istarske županije, kao turističku promociju svih blagodati koje u Kršanu  može doživjeti turist, posjetitelj i dragi  gost.  

Na središnjoj proslavi „Dani Općine Kršan,“ Klapa Rišpet  rasplesala je sve prisutne. Večernji program otvorili su plesači  KUD-a „Ivan Fonović Zlatela“, i KUD-a „Kršanski ljiljani“ te Ribalta band. Posjetitelji kršanskih događanja mogli su kušati domaće proizvode te gulaš zadruge berača gljiva Martinčica.

Subotnji sportski program počeo je već u 9 sati boćarskim turnirom 12 ekipa. Pobjeda je, na kraju, pripala ekipi Stepčića koja je u finalu bila bolja od ekipe Kršan 2 (11:9).

Nedjeljno jutro počelo je ekipnim natjecanjem članova Sportskog ribolovnog društva Plomin, u udičarenju, a lovački turnir u gađanju glinenih golubova bio je održan na streljani u Šušnjevici.

U Potpićnu se već tradicionalno održao Memorijalni nogometni turnir „Đermano i Mladen Fable“, dok je u večernjim satima na plominskoj Lombordi zapjevao poznati tenor Zoran Tomaić.

Dani Općine Kršan završili su tradicionalno Svetom misom u srijedu, 25. srpnja na Dan Sv. Jakova, zaštitnika Općine.

Kalendar događanja