Novosti

3.10.2017.

Održana Bela nedeja u Plominu

Foto vijesti

Protekle nedjelje, u Plominu je  već  tradicionalno obilježena Bela nedeja, manifestacija posvećena Majci Božjoj od Ružara i mladom vinu koja je ove godine na suncem okupanu Lombordu, privukla velik broj domaćeg stanovništva, ali i brojne goste.

Mlado vino lokalnih proizvođača iz Vozilići bilo je odlično, a kušale su se i  slatke delicije koje je pripremilo  za sve posjetitelje osoblje restorana Dorina.

Također, prisutnima se predstavio i Bruno Fadel s knjigom „Kad son ja bi otrok“ pisanom na čakavici, a sadrži crtice o običajima zavičaja.

Ženska klapa Luka iz Rijeke  svojom je vokalnom izvedbom bila  pravo otkriće, uz pjesmu „ Dobar dan“ pozdravile su sve prisutne te nastavile nizom poznatih  pjesama „ Va dihe mora“, „Tempera“, „Ako me nosiš na duši“  i dodatno oraspoložile publiku koja je zapjevala zajedno sa njima.

Nedjeljno je događanje započelo prijepodnevnim misnim slavljem u Župnoj crkvi Blažene  Djevice Marije, a  organizatori, Turistička zajednica i Sportsko ribolovno društvo Plomin priredili su i natjecanje u udičarenju i turnir u mori, briškuli i trešeti.

Između 6 prijavljenih ekipa u udičarenju, najbolji su u Plomin Luci  bili Višnjica i Davor Bakija, a slijede Dorijan Salamon i Mladen Lukšić, dok je  treće  mjesto pripalo Elvisu Baraku i Elvisu Bažonu.

Kafić Bukaleta bio je domaćin turnira u briškuli i trešeti gdje su pobjedu odnijeli Valdi Bubić i Dragan Keserović. Čekada Mauricio i Zoran Benčić  osvojili su drugo mjesto, treće je pripalo Branku Tireliju i Željku Smolčiću, a četvrto mjesto Vinku Žufić i Franku Smolica.

U petak,  konoba  Porat u Plomin Luci bila je mjesto održavanja turnira u mori, a najbolji su bili Mario Muskardin i Armando Gobo. Slijede Bazilio Radović i Mario Muzul te  Klaudio Vozila i Đani Miškulin. Natjecatelji su osvojili vrijedne nagrade koje su osigurali sirane Zlata i Fajman, te Market Lori i Pristav d.o.o.

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Kršan.

Kalendar događanja