Udruge

Kultura

Ivan Fonović Zlatela, Kulturno umjetničko društvo

WEB: KUD Ivan Fonović Zlatela

Etno skupina Šćike

Predsjednik: Zoran Karlić
Kontakt: 052 / 867 – 775, 091 / 918 – 3612, etno.scike@gmail.com
Adresa: Industrijska 4, 52333 Potpićan

Etno Bend Šćike osnovan je 2007. godine kao težnja mladih tradicijskih glazbenika KUD- a "Ivan Fonović Zlatela" iz Kršana da se na jedan drugačiji način pozabave tradicijskom glazbom Istre. Osnovna ideja vodilja bila je baviti se transformacijom tradicijske glazbe i starih istarskih pjesama, te koristeći modernije metode prilagoditi ih današnjem vremenu i time sačuvati od zaborava. Pored modernih glazbala u bendu se posebnu pažnju posvećuje starim tradicionalnim instrumentima na kojima se svira od davnina, kao i starinskim napjevima koji služe kao baza za stvaranje. Godine 2010. snimljen je prvi singl „Bura“, a istoimeni spot zavrtio se na mnogim TV postajama. Koncertno aktivna 2011., a posebno 2012. godina doprinose daljnjem napretku benda te sazrijevanju i snimanju pjesama koje se nalaze na prvom albumu.
I tako na koncu dugotrajnog ali i uzbudljivog rada na našem prvom albumu od srca vas pozivamo da nam se pridružite i uživate u glazbenoj avanturi „Istriana Jonesa“!
Etno Bend Šćike čine: Zoran Karlić (vokal, prateći vokal, mih, mala i vela sopela, volarice, klarinet, mišnjice i blok flauta), Dorian Floričić (prateći vokal, harmonika, udaraljke, đembe i šuškalice), Armin Poldrugovac (bajs, bas gitara, i prateći vokal), Moreno Marušić (bubnjevi), Masimo Fornažar (dijatonska harmonika "triestina", harmonika i šuškalice), Ratko Barać (prateći vokal, akustična i električna gitara), Milan Grbić (violina i prateći vokal) i Željko Đikić (vanjski suradnik-bubnjevi).

SoundCloud glazbeni kanal:
https://soundcloud.com/ike-istrian-etnofolk-music-band
YouTube video kanal:
http://www.youtube.com/channel/UCRH02paK4Hq248OzSzOcYBg/videos

Kršanski Ljiljani, Kulturno umjetničko društvo

Predsjednik: Esad Čolić
Kontakt: 095 / 812 – 3153
Adresa: Istarska 5, 52333 Potpićan

Udruga razvija i njeguje tradicionalnu bošnjačku kulturu i običaje kroz nastupe u Hrvatskoj kao matičnoj domovini i BiH izvan Hrvatske.

Likovna radionica Točka

Voditelj: Davorka Vadanjel
Kontakt: 095 / 909 – 2830, dvadanjel@gmail.com
Adresa: Dumbrova 6, 52333 Potpićan

LR "Točka" – započinje s djelovanjem 2000.g. u prostorima bivše mjesne zajednice Potpićan, a registrirana je 2003.g. LR djeluje u tri grupe: predškolska, mlađa i starija školska skupina, s ukupno 40 djece.
U radu se inzistira na originalnosti likovnog izričaja, koristeći se mnogobrojnim likovnim tehnikama kako bi svaki likovni kontakt bio zanimljiv, inventivan i poticajan.
Udruga razvija uvjerenja i stavove na području likovne svestranost, otkriva estetske vrijednosti, likovne elemente u motivu, vrednuje očuvanje okoliša i likovnu intervenciju u okruženju djeteta, njeguje i razvija očuvanje kulturne baštine, pozitivan odnos prema radu, inicijativnost i samostalnost, te vizualni jezik i posebnost različitih likovnih područja tehnika.

Udruga Spod Učke

Predsjednik: Viviana Brkarić
Kontakt: 091 / 534 – 1900, vivi_vana@yahoo.it
Adresa: Nova Vas 24, 52234 Plomin
Web: http://www.vlaski-zejanski.com/

Program rada udruge usmjeren je na očuvanje i promociju vlaškog jezika i kulturne baštine kraja kroz dokumentiranje jezika i terenski rad s govornicima, prikupljanje jezične, etnografske i druge arhivske građe o jeziku i zajednici, priprema edukativnog materijala za podučavanje jezika djeci i odraslima, te vođenje dječje jezične igraonice „Puljići“ u Šušnjevici.

Kalendar događanja